Hoe zeg je “PCR test” in het Engels?

Wat is een “PCR test”?

PCR staat voor “polymerase chain reaction“; heel versimpeld breng je in het lab een kettingreactie tot stand om een stukje DNA uit in dit geval het coronavirus telkens te laten verdubbelen tot je er genoeg van hebt om te detecteren.

In de praktijk betekent “PCR test” een coronatest waarvoor je naar de teststraat moet, terwijl een zelftest thuis gedaan kan worden. Een PCR test is nauwkeuriger dan een zelftest.

Hoe vertaal je “PCR test” het beste naar het Engels?

Anders dan de vertaling van “zelftest”, die heel irritant is, is de vertaling van PCR test supermakkelijk: die heet in het Engels namelijk ook gewoon “PCR test“. Soms worden ze “molecular test” genoemd (een PCR test is een soort molecular test), maar die hoor je veel minder.

Heddwen Newton is vertaler en docent Engels. Naast hoezegjeinhetEngels.nl werkt ze sinds oktober 2022 aan “English in Progress“, de Engelstalige versie van “Taalpost“. Die bestond namelijk nog niet!

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *