Hoe zeg je “uren schrijven” in het Engels?

Machinevertalingen geven “to write hours” en waarschijnlijk wist je al wel dat dat niet klopte. Maar hoe noem je het in het Engels dan wel als je je gewerkte uren registreert?

Als iemand uit de HR wereld meeleest (en ik weet toevallig dat dat er minstens eentje is 😉 ), dan verbeter me graag, maar volgens mij is het in de Engelstalige wereld het gangbaarst om “to log your time” of “log your hours worked” te zeggen.

Je kunt ook zeggen “to keep a timesheet“, maar dan is het niet duidelijk dat je je tijden ook ergens in een systeem registreert (het zou ook een Excel voor jezelf kunnen zijn).

Je hebt ook nog “to track your time”, maar dan gaat het meestal om een automatisch proces; software die bijhoudt hoeveel tijd je waaraan besteed.

Heddwen Newton is vertaler en docent Engels. Naast hoezegjeinhetEngels.nl werkt ze sinds oktober 2022 aan “English in Progress“, de Engelstalige versie van “Taalpost“. Die bestond namelijk nog niet!

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Bron foto: Andrea Piacquadio, Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *