Wiskunde B bestaat in het buitenland niet dus je zult het moeten omschrijven in het Engels

De toevoeging van de letter “B” achter “wiskunde B” is willekeurig en wordt alleen in Nederland zo gebruikt. Als je in het Engels “mathematics B” zegt dan is dat dus voor iedereen buiten Nederland volkomen betekenisloos.

Aangezien het onderscheid tussen wiskunde A, B, C en D iets is dat men in het buitenland niet kent, is het beter om een korte beschrijving te geven van het soort wiskunde dat behandeld wordt. Hieronder een aantal opties:

NederlandsEngels
Wiskunde AMathematics for social studies

Mathematics (graphs and statistics)

Statistics
Wiskunde BMathematics for scientific studies

Mathematics for the hard sciences

Mathematics (analysis and geometry)
Wiskunde CMathematics for art studies

Mathematics (graphs and data)
Wiskunde DAdvanced mathematics

NB In Amerika zeggen ze “math”, in Engeland zeggen ze “maths”. Voor alle andere landen zou ik “mathematics” aanraden want dat begrijpt iedereen, dus dan weet je zeker dat je goed zit.

Wat betekent “wiskunde B”?

Nederlandse middelbare scholen (havo en vwo niveau) kennen een onderscheid tussen Wiskunde A en B (sinds 2007 ook C en D). Wiskunde A gaat vooral over statistiek en is het soort wiskunde dat je nodig hebt voor de sociale wetenschappen. Wiskunde B is wat meer de “pure” wiskunde en gaat bijvoorbeeld over meetkunde en analyse. Wiskunde B is het soort wiskunde dat je nodig hebt voor de exacte vakken.

Help je mee dit artikel te verbeteren?

Ik ben ook maar een mens, en soms heb ik iets mis. Weet jij een vertaling die ik nog niet had verzonnen, of heb je iets anders over dit artikel aan te merken? Ik hoor het heel graag! Laat het me hieronder weten. Anoniem, je hoeft niet eens een naam of e-mailadres aan te geven! Ik pas zo nodig mijn artikel aan, zodat bezoekers aan mijn site altijd de best mogelijke informatie krijgen.

Grappig plaatje

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She thinks about languages way too much, for example about how strange it is that these little blurb things are written in the third person.

Heddwen has two children, two passports, two smartphones, two arms, two legs, and two email newsletters.

English and the Dutch examines all the ways Dutch speakers interact with the English language. Sign up here.

English in Progress is about how the English language is evolving and how it is spoken around the world. Sign up here.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Bron foto: flickr.com/photos/jeremy512

Door Heddwen

2 gedachten over “Hoe zeg je “wiskunde B” in het Engels?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *