Wat is er toch met deze website aan de hand?

Ugh. Waar zal ik eens beginnen?

Ik ben met het uiterlijk van de website aan het stoeien, omdat mijn WordPress Thema (een ding dat je kunt installeren dat het uiterlijk van de website bepaalt) te oud en te langzaam werd. Het eerste Thema waar ik op overstapte, ging kapot. Het tweede deed het niet zo goed. Nu ben ik over naar WordPress Twenty Twenty-Four, maar die is nog niet helemaal afgemaakt door de WordPress Goden (de slimmerds onder jullie hadden dat wellicht al geraden vanwege de naam), waardoor er nog vanalles niet goed aan is.

Maar veel belangrijker is dat Google half september zijn algoritme heeft aangepast waardoor mensen die zoeken op, bijvoorbeeld, “ervaringsdeskundige Engels” eerst iets van 7 resultaten zien van automatisch gegenereerde woordenboeken met allerlei verkeerde vertalingen en daarna pas mijn artikel. Mijn bezoekersaantallen zijn met meer dan de helft gezakt en dat doet pijn.

Mijn motivatie zit dus even op een laag pitje, en het schrijven van artikelen komt er niet zo van. Ik ben ook begonnen aan een nieuwe baan op een HBO. Leuke leeftijdsgroep, veel nieuwe dingen die op me afkomen, en weinig tijd voor deze site.

Alles komt vanzelf weer goed.

Ik blijf vragen beantwoorden, dus heb je een moeilijk-te-vertalen woord of uitdrukking, mail me dan op heddwen – apestaartje – hoezegjeinhetengels.nl. Dan geef je me weer motivatie om weer even naar deze site te kijken ๐Ÿ™‚

Goed nieuws

Waar het wรฉl goed mee gaat, gelukkig, zijn de lidmaatschappen op mijn nieuwsbrieven. Vooral de Engelstalige nieuwsbrief English in Progress, over hoe de Engelse taal zich ontwikkelt, is populair. Ik ben al door een aantal best grote namen in de taalkunde-wereld getipt en geprezen, en mag steeds meer lezers uit de hele wereld verwelkomen.

Wil je me een hart onder de riem steken? Word dan ook lid van (een van) de nieuwsbrieven. Van elk nummertje hoger word ik weer blij ๐Ÿ™‚

English and the Dutch Word hier lid.

English in Progress Word hier lid.

Je kunt de links ook tippen aan anderen. Als je denkt dat je niemand kent die het leuk zou vinden, denk dan eens aan je docent Engels van vroeger, die vindt het vast leuk om een berichtje van een oud-leerling te krijgen ๐Ÿ˜‰

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She thinks about languages way too much, for example about how strange it is that these little blurb things are written in the third person.

Heddwen has two children, two passports, two smartphones, two arms, two legs, and two email newsletters.

English and the Dutch examines all the ways Dutch speakers interact with the English language. It has more than 1000 subscribers and is growing every day. Sign up here.

English in Progress is about how the English language is evolving and how it is spoken around the world. It has more than 1600 subscribers and is growing every day. Sign up here.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL


Reacties

2 reacties op “Wat is er toch met deze website aan de hand?”

  1. Eeek! Wel even wennen inderdaad. Hier <3 is een hart onder de riem om het gauw weer mooi(er) te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *