Hoe zeg je “meeloper” in het Engels?

Wat is een meeloper?

er is geen goede Engelse vertaling voor meeloper, vind ik
een pester en twee meelopers
Bron: flickr.com/photos/eugen_anghel

Als je een meeloper bent, dan doe je mee met de populaire groep terwijl je er zelf niet echt helemaal bij hoort. Je hoort het woord vaak in de context van pesten op school; je hebt vaak één “hoofdpester” en een aantal meelopers, die niet echt willen pesten maar toch maar meedoen om niet zelf gepest te worden.

Hoe vertaal je “meeloper” het beste naar het Engels?

“Meeloper” is moeilijk te vertalen, omdat men in het Engels het eerder heeft over de peer pressure (= groepsdruk) en niet echt een woord heeft voor degene die onder groepsdruk staat. Ik doe hieronder een paar vertaalsuggesties.

Kijk die jongen met z’n vape. Wat een meeloper.Look at that guy with his vape. What a wannabe. (=iemand die zoals een ander wil zijn)
(…) What a poser. (= iemand die zich voordoet als iets wat hij niet is)
(…) What a faker. (= iemand die zich voordoet als iets wat hij niet is)
(…) He’s just trying too hard.
(…) Another victim of peer pressure.
Als je wordt gepest, moet je niet de confrontatie met de pester aangaan, maar met de meelopers.If you are being bullied, don’t try to confront the bully. Instead, confront the followers.
Die vriend van hem is een meeloper.That friend of his is a yes-man. (=jaknikker)
That friend of his is a toady. (=hielenlikker)
That friend of his is a flunkey. (=hielenlikker)
That friend of his is a hanger-on. (=klaploper)
That friend of his is like his minion, or something. (= volgeling/ hulpje)
Word geen meeloper!Don’t give in to peer pressure!

Help je mee dit artikel te verbeteren?

Ik ben ook maar een mens, en soms heb ik iets mis. Weet jij een vertaling die ik nog niet had verzonnen, of heb je iets anders over dit artikel aan te merken? Ik hoor het heel graag! Laat het me hieronder weten, of stuur een mail naar info (a) hoezegjeinhetEngels.nl. Ik pas zo nodig mijn artikel aan, zodat bezoekers aan mijn site altijd de best mogelijke informatie krijgen!

Heddwen Newton is vertaler en docent Engels. Naast hoezegjeinhetEngels.nl werkt ze sinds oktober 2022 aan “English in Progress“, de Engelstalige versie van “Taalpost“. Die bestond namelijk nog niet!

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *