Hoe zeg je “funshoppen” in het Engels?

Wat betekent het?

“Funshoppen” betekent dat je gaat winkelen niet omdat je iets nodig hebt, maar omdat het leuk is. Als je op een zaterdag een middagje gaat struinen door de winkelstraten, gewoon rondkijkend en af en toe naar binnen lopend, dan heet dat “funshoppen”.

Het is een woord dat uitgevonden is door de winkelbranche, je ziet het veel in marketingteksten. Volgens mij wordt het niet gebruikt in normale omgangstaal, maar misschien heb ik het mis…

Wat is het probleem?

*Funshopping* aan elkaar is geen Engels.

“Fun shopping” kan natuurlijk wel maar dat betekent gewoon “vermakelijk winkelen”. Het klinkt een beetje raar, ik heb er een beeld bij van mensen die al winkelend grapjes maken in de supermarkt.

Hoe vertaal je “funshoppen” het beste naar het Engels?

In het centrum van Amersfoort kun je lekker funshoppen.The centre of Amersfoort is a great place for a bit of shopping.
The centre of Amersfoort has great shops and boutiques.
Ik ging laatst met mijn vriendin een beetje funshoppen.I did some window-shopping with my friend the other day. (window-shopping = je kijkt wat er te koop is, maar koopt niets)
Me and my friend spent some time in the mall the other day. (mall = winkelcentrum)

Help je mee dit artikel te verbeteren?

Ik ben ook maar een mens, en soms heb ik iets mis. Weet jij een vertaling die ik nog niet had verzonnen, of heb je iets anders over dit artikel aan te merken? Ik hoor het heel graag! Laat het me hieronder weten, of stuur een mail naar info (a) hoezegjeinhetEngels.nl. Ik pas zo nodig mijn artikel aan, zodat bezoekers aan mijn site altijd de best mogelijke informatie krijgen!

Heb je een moeilijk te vertalen woord?

Is er een woord of uitdrukking waarvan je altijd denkt “hoe zeg ik dat nou in het Engels?” Laat het me dan weten! Dat kan gewoon hieronder in de comments of op mijn contactpagina.

Heddwen Newton is docent en vertaler Engels.

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.