Hoe zeg je “kinderboerderij” in het Engels?

Een locatie waar zowel het Engels als het Nederlands een beetje een vreemd woord voor verzonnen heeft: de kinderboerderij.

De beste vertaling is “petting zoo“. “To pet” betekent “aaien” dus letterlijk betekent dit “een dierentuin waar je de dieren kunt aaien”. Sommige kinderboerderijen laten het aaien van de dieren niet toe, ook die noem je in het Engels een “petting zoo“. Is gewoon hoe zo’n plek met geiten, konijnen en kippen in het Engels heet.

In de UK kun je ook nog kiezen voor “city farm“. Dat zijn dan echt plekken in de grote stad (dus niet op bv een camping) waar kinderboerderij-dieren zijn, maar vaak ook een tuinderij. Die wordt dan door buurtbewoners beheerd.

Andere termen zijn “children’s zoo“, “petting farm” en ja, ook “children’s farm” is correct Engels. Deze termen zijn echter veel minder gangbaar, en ik persoonlijk denk bij “children’s farm” toch meer aan zo’n echte boerderij die er een speeltuin en café heeft bijgebouwd en een paar dieren voor de kinderen laat ronddrentelen.

relevant grappig plaatje

Bron: Dave Coverly

(De grap is dus dat het in dit geval geen aai-dierentuin vóór kinderen is, maar een aai-dierentuin mét kinderen.)

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She thinks about languages way too much, for example about how strange it is that these little blurb things are written in the third person.

Heddwen has two children, two passports, two smartphones, two arms, two legs, and two email newsletters.

English and the Dutch examines all the ways Dutch speakers interact with the English language. It has more than 800 subscribers and is growing every day. Sign up here.

English in Progress is about how the English language is evolving and how it is spoken around the world. It has more than 1100 subscribers and is growing every day. Sign up here.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Bron foto: flickr.com/photos/rollercoder (cropped)


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *