Hoe zeg je “voldoende” in het Engels?

Als een leerling een voldoende haalt op een toets, dan is de beste vertaling naar het Engels “satisfactory” of “a satisfactory grade“. “Satisfactory” betekent letterlijk “goed genoeg om me tevreden te stellen”, en is erg bekend in de Engelstalige wereld als benaming voor een cijfer dat okee is, maar niet super.

Klinkt “satisfactory” je te positief in de oren, dan kun je ook voor “sufficient” kiezen. Dat refereert echter meestal naar een stapje slechter, waar wij “matig” zouden zeggen. “Average” (gemiddeld) kan ook.

Wil je nog meer ideeën, dan is dit artikel op Wikipedia super, met alle beoordelingsschalen van over de hele wereld. Zoals je zult zien zijn de benamingen niet zo universeel als je zou denken!

Hieronder in een schema:

NederlandsEngels
Uitstekend/ uitmuntendExcellent
Zeer goedVery good
GoedGood
VoldoendeSatisfactory/ Average
MatigSufficient/ Acceptable/ Below average/ Marginal pass/ Needs improvement
SlechtInsufficient/ Poor/ Fail

Heb je een moeilijk te vertalen woord?

Is er een woord of uitdrukking waarvoor je geen goede Engelse vertaling kunt vinden? Laat het me weten op mijn contactpagina, en ik probeer zo snel mogelijk te reageren.

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She has two email newsletters:
English and the Dutch is for Dutch speakers looking to improve their English, but also for near-native speakers who write, translate into, or teach English. Also interesting for people who like to compare Dutch-speaking culture to everybody else in the world.
English in Progress keeps English speakers up to date on the latest developments in the English language. Subscribers are mostly academics, English teachers, translators and writers.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Bron foto: Donald Tong, Pexels

Gepubliceerd door

Heddwen

Ik ben Heddwen Newton, eigenaar van deze site. Lees hier meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *