Hoe zeg je “pleister” in het Engels?

Een pleister heet in het Brits Engels een “plaster” en in het Amerikaans Engels een “band-aid“. In dit geval doet het grootste gedeelte van de Engelstalige wereld met Amerika mee, ook in Canada, Australië en India kennen ze vooral het woord “band-aid”. Ierland doet met de UK mee en zegt “plaster”.

Volgens Wikipedia is de officiële, internationale term “adhesive bandage” (= plakbaar verband), maar die term had ik nog nooit eerder gehoord en ik denk niet dat ik hem zou begrijpen.

Je zult dus moeten kiezen. Heeft je bedrijf een officiële keus gemaakt voor Brits of Amerikaans Engels? Volg dan die keuze. Zo niet: Voor een wereldwijd internationaal publiek zou ik “band-aid” kiezen, maar voor een overwegend Europees publiek zou ik “plaster” kiezen.

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She has two email newsletters:
English and the Dutch is for Dutch speakers looking to improve their English, but also for near-native speakers who write, translate into, or teach English. Also interesting for people who like to compare Dutch-speaking culture to everybody else in the world.
English in Progress keeps English speakers up to date on the latest developments in the English language. Subscribers are mostly academics, English teachers, translators and writers.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Bron foto: CDC, Pexels

Gepubliceerd door

Heddwen

Ik ben Heddwen Newton, eigenaar van deze site. Lees hier meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *