Hoe zeg je “wentelteefjes” in het Engels?

Wentelteefjes zijn niet zo Nederlands als je misschien zou denken. In het Engels noem je brood dat je in melk en ei doopt en dan bakt “French toast“.

“French toast” is wel wat breder in betekenis. Het hoeft niet zoet te zijn, maar kan ook als hartig gerechtje dienen. Het kan ook op andere manieren bereid worden. Mijn Britse moeder bijvoorbeeld bakte vroeger brood in boter zonder een ei+melk mengsel en noemde dat dan “French toast”. Als er ei en melk aan te pas kwam dan noemde ze dat “eggy bread” (UK). Wikipedia heeft een mooi uitgebreid artikel.

Wil je dat er geen verwarring ontstaat over je wentelteefjes, noem ze dan “French toast with cinnamon and sugar“. Zo weten je Engelstalige gasten dat ze niet iets hartigs moeten verwachten.

Heb je een moeilijk te vertalen woord?

Is er een woord of uitdrukking waarvan je altijd denkt “hoe zeg ik dat nou in het Engels?” Laat het me dan weten! Dat kan gewoon hieronder in de comments of op mijn contactpagina.

Heddwen Newton is vertaler en docent Engels. Naast hoezegjeinhetEngels.nl werkt ze sinds oktober 2022 aan “English in Progress“, de Engelstalige versie van “Taalpost“. Die bestond namelijk nog niet!

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Bron foto: flickr.com/photos/149271704@N02, public domain

2 gedachtes over “Hoe zeg je “wentelteefjes” in het Engels?”

  1. Mijn Nederlandstalige collega’s vinden het geweldig om aan hun buitenlandse collega’s uit te leggen dat ze “flipping bitches” krijgen bij de lunch…

    1. Hihihi! Ik was zo bezig met de (propere) Engelse vertaling dat ik bij het schrijven helemaal niet heb stilgestaan bij de Nederlandse term, maar nu je het zegt… 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *