Hoe zeg je “verkenner” in het Engels?

Wat is een “verkenner”?

In het algemene taalgebruik is een “verkenner” iemand die een nieuwe situatie onderzoekt om te kijken hoe er het beste mee om te gaan, bijvoorbeeld een soldaat die voor het leger uitgaat om te kijken waar de vijand zit en hoeveel het er zijn.

In Nederland is een verkenner ook de éérste persoon die kijkt wat voor regering we zouden kunnen vormen, voordat de informateur en de formateur aan de beurt komen.

Hoe vertaal je “verkenner” het beste naar het Engels?

Na mijn lange stukken over informateur en formateur, waar de conclusie is dat daar geen goede vertalingen voor zijn, kan ik nu het heuglijke nieuws mededelen dat “verkenner” supermakkelijk te vertalen is. In alle betekenissen is de vertaling namelijk “scout”.

Zie bijvoorbeeld dit boek The Scout Mindset waarin de schrijfster betoogt dat “denken als een verkenner” dé manier is om rationeel te denken en niet in denkfouten te trappen.

Heddwen Newton is vertaler en docent Engels. Naast hoezegjeinhetEngels.nl werkt ze sinds oktober 2022 aan “English in Progress“, de Engelstalige versie van “Taalpost“. Die bestond namelijk nog niet!

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

In bovenstaand artikel staan een of meerdere links naar Bol.com. Als je via deze links iets koopt dan verdien ik daar een klein beetje geld mee. Voor jou kost het niets extra; het is precies even duur als wanneer je direct naar Bol.com was gesurfd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *