Hoe zeg je “verkenner” in het Engels?

Wat is een “verkenner”?

In het algemene taalgebruik is een “verkenner” iemand die een nieuwe situatie onderzoekt om te kijken hoe er het beste mee om te gaan, bijvoorbeeld een soldaat die voor het leger uitgaat om te kijken waar de vijand zit en hoeveel het er zijn.

In Nederland is een verkenner ook de éérste persoon die kijkt wat voor regering we zouden kunnen vormen, voordat de informateur en de formateur aan de beurt komen.

Hoe vertaal je “verkenner” het beste naar het Engels?

Na mijn lange stukken over informateur en formateur, waar de conclusie is dat daar geen goede vertalingen voor zijn, kan ik nu het heuglijke nieuws mededelen dat “verkenner” supermakkelijk te vertalen is. In alle betekenissen is de vertaling namelijk “scout”.

Zie bijvoorbeeld dit boek The Scout Mindset waarin de schrijfster betoogt dat “denken als een verkenner” dé manier is om rationeel te denken en niet in denkfouten te trappen.

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She thinks about languages way too much, for example about how strange it is that these little blurb things are written in the third person.

Heddwen has two children, two passports, two smartphones, two arms, two legs, and two email newsletters.

English and the Dutch examines all the ways Dutch speakers interact with the English language. It has more than 800 subscribers and is growing every day. Sign up here.

English in Progress is about how the English language is evolving and how it is spoken around the world. It has more than 1400 subscribers and is growing every day. Sign up here.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

In bovenstaand artikel staan een of meerdere links naar Bol.com. Als je via deze links iets koopt dan verdien ik daar een klein beetje geld mee. Voor jou kost het niets extra; het is precies even duur als wanneer je direct naar Bol.com was gesurfd.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *