Hoe zeg je “verkenner” in het Engels?

Wat is een “verkenner”?

In het algemene taalgebruik is een “verkenner” iemand die een nieuwe situatie onderzoekt om te kijken hoe er het beste mee om te gaan, bijvoorbeeld een soldaat die voor het leger uitgaat om te kijken waar de vijand zit en hoeveel het er zijn.

In Nederland is een verkenner ook de éérste persoon die kijkt wat voor regering we zouden kunnen vormen, voordat de informateur en de formateur aan de beurt komen.

Hoe vertaal je “verkenner” het beste naar het Engels?

Na mijn lange stukken over informateur en formateur, waar de conclusie is dat daar geen goede vertalingen voor zijn, kan ik nu het heuglijke nieuws mededelen dat “verkenner” supermakkelijk te vertalen is. In alle betekenissen is de vertaling namelijk “scout”.

Zie bijvoorbeeld dit boek The Scout Mindset waarin de schrijfster betoogt dat “denken als een verkenner” dé manier is om rationeel te denken en niet in denkfouten te trappen.

Heddwen Newton is docent en vertaler Engels. 

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Ik bespreek Nederlandse woorden die geen directe tegenhanger hebben in het Engels, en andere probleemgevallen. Ik bespreek bij lange na niet alle mogelijke vertalingen of contexten, en mijn meningen zijn de meningen van één mens. Wil je meer weten? Kijk dan bij de FAQ’s.

Disclaimer 2: in bovenstaand artikel staat een link naar Bol.com. Als je via deze link iets koopt dan verdien ik daar een klein beetje geld mee. Voor jou kost het niets extra; het is precies even duur als dat je direct naar Bol.com was gesurfd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *