Hoe zeg je “toilettas” in het Engels?

Wat is een toilettas?

Een toilettas is zo’n ding:

Je stopt er je tandpasta, haarborstel, make-up etc in als je op reis gaat. Of je bewaart er gewoon altijd je toiletspullen in, want dat is makkelijk. Of je bent zoals ik en je hebt de helft van je spullen in een toilettas zitten, de andere helft ergens in een la, en als je iets zoekt dan kun je het op geen van beide plekken vinden.

Wat is het probleem?

Een toilettas wordt in Amerika, de UK en andere Engelstalige landen anders genoemd.

Lynne Murphy is een hele toffe taalkundige die zich specialiseert in verschillen tussen Amerikaans en Brits Engels en daar ook vaak over tweet. De toilettas is juli 2021 voorbijgekomen.

Hoe vertaal je “toilettas” het beste naar het Engels?

Conclusie: met “toiletry bag” zit je het veiligst, maar voor een puur Brits publiek zou je ook “wash bag” kunnen kiezen.

Heb je een moeilijk te vertalen woord?

Is er een woord of uitdrukking waarvan je altijd denkt “hoe zeg ik dat nou in het Engels?” Laat het me dan weten! Dat kan gewoon hieronder in de comments of op mijn contactpagina.

Heddwen Newton is vertaler en docent Engels. Naast hoezegjeinhetEngels.nl werkt ze sinds oktober 2022 aan “English in Progress“, de Engelstalige versie van “Taalpost“. Die bestond namelijk nog niet!

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *