een bromfiets oftewel scooter

Hoe zeg je “scooter” in het Engels?

In het Nederlands is een scooter een bromfiets, zo’n ding zoals in het plaatje hierboven. Bovenstaande bromfiets heet in het Engels ook “scooter“, maar kan ook wel “vespa“, “motor scooter” of “bike scooter” genoemd worden. Veel mensen noemen het ook wel “moped“, maar eigenlijk is een moped net even wat anders; je zit er hoger op, het lijkt meer op een fiets. Zie ook het stroomschema hieronder.

False friend met “step”

Het woord “scooter” heeft in het Engels nog een tweede betekenis, namelijk een step, zo’n ding dus:

Een step heet in het Engels ook "scooter". Verwarrend!
Nederlands: step / Engels: scooter

Dit is ontzettend verwarrend. Zeker met de intrede van de e-scooter, die in veel steden overal te vinden is en met een speciale app te huren. Om verwarring te voorkomen kun je een step in het Engels ook wel een “kick scooter” of een “stand-up scooter” noemen. Maar veel mensen doen dat niet, dus het blijft verwarrend!

Wat is het verschil tussen een e-scooter en een elektrische scooter?
e-scooters

NB. Ik heb laatst dit plaatje op Reddit gevonden. Ik weet niets van bromfietsen, dus ik sta niet in voor de juistheid ervan, maar ik dacht ik plak hem hier, wie weet hebben mensen er iets aan:

Bron: van social media geplukt, oorspronkelijke maker onbekend

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She thinks about languages way too much, for example about how strange it is that these little blurb things are written in the third person.

Heddwen has two children, two passports, two smartphones, two arms, two legs, and two email newsletters.

English and the Dutch examines all the ways Dutch speakers interact with the English language. It has more than 1000 subscribers and is growing every day. Sign up here.

English in Progress is about how the English language is evolving and how it is spoken around the world. It has more than 1600 subscribers and is growing every day. Sign up here.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Bron foto’s: bromfiets flickr.com/photos/llasram, step flickr.com/photos/honzasoukup, e-scooters flickr.com/photos/mastermaq


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *