Wat je wilt doen (lijkt me) als je huidhonger hebt
Bron: flickr.com/photos/ejmc (cropped)

Wat is het?

Je hebt huidhonger als je hunkert naar de aanraking van een ander mens, bv een knuffel. De term is de laatste tijd (eerste helft 2020) veel onder de aandacht vanwege de lockdownmaatregelen ivm Covid-19.

Hoe vertaal je huidhonger het beste naar het Engels?

De beste vertaling is (vind ik) “touch deprivation” (= aanrakingstekort). Dit is ook de term die door bijvoorbeeld psychologen gebruikt wordt.

Andere opties zijn “touch starved” (b.v. “I feel starved for touch”), of het saaie “desire for physical contact“.

Welke vertaling vind ik niet zo goed?

Ik vind de term “skin hunger” héél raar klinken in het Engels en was daarom verrast om dit Amerikaanse artikel te zien waarin de term gebruikt wordt. Ik kwam er echter al snel achter dat ik niet de enige was, want in deze Reddit-post beklagen veel mensen dat ze “skin hunger” een hele rare term vinden, en in deze post denken ze zelfs dat het betekent dat je je eigen huid wil eten…

Help je mee dit artikel te verbeteren?

Ik ben ook maar een mens, en soms heb ik iets mis. Weet jij een vertaling die ik nog niet had verzonnen, of heb je iets anders over dit artikel aan te merken? Ik hoor het heel graag! Laat het me hieronder weten. Anoniem, je hoeft niet eens een naam of e-mailadres aan te geven! Ik pas zo nodig mijn artikel aan, zodat bezoekers aan mijn site altijd de best mogelijke informatie krijgen.

Dit bericht is op 17-03-2022 bijgewerkt. Grappig om te zien dat ik Corona begin 2020 nog heel officieel “Covid-19” noemde.

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She thinks about languages way too much, for example about how strange it is that these little blurb things are written in the third person.

Heddwen has two children, two passports, two smartphones, two arms, two legs, and two email newsletters.

English and the Dutch examines all the ways Dutch speakers interact with the English language. Sign up here.

English in Progress is about how the English language is evolving and how it is spoken around the world. Sign up here.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Door Heddwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *