Hoe zeg je “blotevoetenpad” in het Engels?

Wat is het?

Een blotevoetenpad is een route die uitgezet is in de natuur die je met je blote voeten loopt. Er is voor veel afwisseling gezorgd qua ondergrond: steentjes, water, modder, zand etc. Vaak kun je aan het begin je schoenen ergens achterlaten en ze dan aan het eind weer ophalen.

De blotevoetenpaden zijn een jaar of 20 geleden in Duitsland en Oostenrijk ontstaan en worden steeds populairder in Europa.

Hoe kun je “blotevoetenpad” het beste naar het Engels vertalen?

De beste vertaling is “barefoot trail“, dat is namelijk de benaming die de meeste Britse organisaties kiezen die zoiets aanbieden. “Trail” dekt de lading ook het best omdat dat vaak sowieso een pad door het bos is waarbij je over bomen moet klauteren en door het water moet lopen etc.

Er zijn echter heel veel andere benamingen die ook prima kunnen: “barefoot path”, “barefoot walk”, “barefoot park”; allemaal prima!

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She has two email newsletters:
English and the Dutch is for Dutch speakers looking to improve their English, but also for near-native speakers who write, translate into, or teach English. Also interesting for people who like to compare Dutch-speaking culture to everybody else in the world.
English in Progress keeps English speakers up to date on the latest developments in the English language. Subscribers are mostly academics, English teachers, translators and writers.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Gepubliceerd door

Heddwen

Ik ben Heddwen Newton, eigenaar van deze site. Lees hier meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *