Hoe zeg je “betaalrekening” in het Engels?

Wat is een betaalrekening?

Je betaalrekening is je bankrekening waar je dagelijks of wekelijks geld op en afboekt. Als je in de supermarkt pint dan komt het geld van je betaalrekening af. In België heet het een zichtrekening. Andere termen zijn rekening-courant of lopende rekening.

Tegenover de betaalrekening staat de spaarrekening, daar staat het geld “stil”, je zet er misschien maandelijks wat op en haalt het er af en toe af als je wat nodig hebt.

Wat is het probleem?

Verschillende Engelstalige gebieden hebben verschillende woorden voor dit soort rekening, en zelfs binnen die gebieden kan het zijn dat de ene (soort) bank een andere term hanteert dan de andere.

Hoe vertaal je “betaalrekening” het beste naar het Engels?

In Amerika heet een betaalrekening meestal een “checking account” en in de UK heet hij meestal “current account“.

Wikipedia geeft als overkoepelende term het duidelijkere “transaction account“, maar ik vind het Australische “everyday account” ook wel mooi als term die men makkelijk begrijpt. Ik zag ook ergens “everyday transaction account“, dan heb je ze allebei.

Basic bank account for day-to-day banking” is een mooie omschrijving.

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She has two email newsletters:
English and the Dutch is for Dutch speakers looking to improve their English, but also for near-native speakers who write, translate into, or teach English. Also interesting for people who like to compare Dutch-speaking culture to everybody else in the world.
English in Progress keeps English speakers up to date on the latest developments in the English language. Subscribers are mostly academics, English teachers, translators and writers.

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Disclaimer: deze site is geen woordenboek. Mijn vertalingen zijn de meningen van één mens, en mijn voorbeelden zijn zelfverzonnen. Meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Bron foto: flickr.com/photos/skyfire (cropped)

Gepubliceerd door

Heddwen

Ik ben Heddwen Newton, eigenaar van deze site. Lees hier meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *