Hoe laat je een commentaar achter op deze website?

ook vanuit het bos kun je commentaar leveren op deze website

Ik kreeg vandaag van iemand de feedback dat ze niet wisten hoe ze commentaar konden geven op een artikel. Snel een FAQ schrijven, dacht ik, want ik krijg graag commentaar, dus het is niet handig als mensen niet kunnen vinden hoe ze dat kunnen doen!

Hoe laat ik een commentaar achter?

Scroll naar beneden op het artikel dat je aan het lezen bent. Onder de grijze balk met de datum zie je hopelijk het reactieveld. Je kunt typen wat je wilt in het grijze veld onder “REACTIE”.

Zie je dit veld? Dan kun je meteen gaan typen. Je hoeft GEEN naam, e-mail adres of site achter te laten, die velden kun je gewoon leeg laten!

Als je het geef-een-reactie-veld niet kunt zien, dan kun je onderaan het artikel klikken op “geeft een reactie“. Dan komt het reactieveld te voorschijn.

Zie de foto hieronder:

“Geeft een reactie” is geen goed Nederlands, Heddwen!

Jaaaaaaaa, dit is dus vreselijk irritant. Ik gebruik een wat oudere WordPress template, en “geeft een reactie” is een automatische vertaling van de Engelse versie waar ik niets aan kan doen. Ik heb de makers erover aangeschreven, maar helaas.

Moet ik mijn naam en/of e-mailadres opgeven?

Nee. Die velden staan er wel, maar je hoeft ze niet in te vullen. Als je geen naam invult dan zal er bij je commentaar “anoniem” komen te staan.

Ik heb een foutje gemaakt en nu staat het voor de eeuwigheid op je site

Nee hoor. Ik kan de commentaren bijwerken.

Heb je bijvoorbeeld een typfoutje gemaakt, een naam neergezet die je bij nader inzien toch niet wilt gebruiken, of wil je dat het commentaar helemaal verwijderd wordt: geen probleem. Laat het me weten via het contactformulier en ik pas het voor je aan.

Ik heb commentaar gegeven, maar ik zie hem nog niet online?

Ik moet het commentaar goedkeuren voordat het op de site terechtkomt. Doordeweeks overdag doe ik dat vrij snel, maar soms kan het weleens een paar uur duren voordat ik weer achter mijn laptop zit.

Commentaar geven op een artikel: doen of niet?

Ja! Ik ben DOL op commentaar. Omdat mijn artikelen er beter van worden, omdat het fijn is om te weten dat mensen mijn stukjes lezen, én omdat mijn ranking in Google er beter van wordt. Door commentaar te geven zorg je er dus ook voor dat anderen mijn site beter kunnen vinden.

Ik heb het zo ingesteld dat je niet eens een e-mail adres of naam hoeft in te voeren als je commentaar geeft. (Ik heb een goed spamfilter, dat is dan wel belangrijk!)

Dus, als je twijfelt: altijd commentaar geven! Mocht het onverhoopt toch he-le-maal nergens op slaan, dan verwijder ik hem gewoon. (Ik heb dat tot nu toe één enkele keer gedaan, toen het commentaar echt niet te begrijpen was. Aangezien dat commentaar om 3 uur ’s nachts werd gegeven, vermoed ik dat er een borreltje of twee aan het typen vooraf zijn gegaan.)

Heddwen Newton is an English teacher and a translator from Dutch into English. She thinks about languages way too much, for example about how strange it is that these little blurb things are written in the third person.

Heddwen has two passports, two children, two smartphones, two arms, two legs, and two email newsletters.

Reader feedback for the newsletter English and the Dutch, which examines all the ways Dutch speakers interact with the English language.

“It’s funny, it’s informative, I truly love it! Keep it up :)”

“It is amusing and funny but also educational. Bonus: it’s about real life situations.”

“Weer wat leuke dingen geleerd en erg gelachen om het filmpje!”

Reader feedback about the other newsletter, English in Progress, which is about how the English language is evolving and how it is spoken around the world:

“Wonderful work! I thoroughly enjoy these newsletters, and use some of the info while teaching English to my students.”

“Love the variety, and the friendly informal tone!”

Also, academic Lynne Murphy, author of The Prodigal Tongue, about the differences between American and British English, recommended my newsletter in her newsletter. I was chuffed (BrE) and stoked (AmE)!

Meer lezen? GA NAAR EEN WILLEKEURIG ARTIKEL

Bron foto: Andrea Piacquadio, Pexels